top of page
DSCF9987_edited.png
GR_background_grain_cloud.png

OLIJFOLIE

VOOR EEN BETERE TOEKOMST

De tweede oogst pure olijfolie die ooit is geproduceerd door The Green Rebel. Met de hand geoogst en lokaal geproduceerd in Terra Alta, Spanje.

 

De opbrengsten van de olijfolie dragen bij aan ons doel om de regeneratieve boslandbouw boerderij full-time in 2022 te kunnen starten

DSCF9742.JPG

DE REIS

Van onze boerderij tot op jouw tafel

Waar komt onze olijfolie vandaan?

 

Slechts een paar dagen na het realiseren van onze droom om 15 hectare grond te herstellen, in de Terra Alta regio van Catalonië, bleken er 150 olijfbomen op de boerderij te staan klaar om geoogst te worden! De bomen zagen er zo gezond uit en de olijven waren goed sappig, dat we er iets mee moesten doen!

De oogst & pers: een lokale familie bezigheid

Aangekomen in het midden van het olijfseizoen (oktober tot januari) & door het zien van alle boeren die om ons heen zware machines gebruiken om duizenden olijfbomen te oogsten, namen we dit als een kans om alles te leren over het oogsten van olijfbomen. Hoe kunnen we onze allereerste batch olijfolie maken op een respectvolle en duurzame manier, en het ook nog eens met jullie delen? We hadden nooit kunnen dromen dat dit zo snel zou lukken!

Maar 'here we are'! We leenden materiaal van boeren om ons heen, bezochten lokale olijfmolens / persen en we leerden dat we binnen 3 dagen tenminste driehonderd kilo moesten oogsten. We zaten onder de krassen op onze armen door het oogsten met onze handen. Uiteindelijk was het alle pijn en moeite waard! We hebben met z'n drieen geoogst: ikzelf, Coralie en m'n vader, die ons kwam helpen om hier het begin van ons nieuwe leven op te starten. Gelukkig wist hij niet waar hij in beland zou raken; hoog op een ladder om 3 dagen lang olijven te oogsten. Maar wat een bijzondere tijd om dit samen te doen, dit zullen we nooit meer vergeten!

Op dezelfde dag dat we de 294e kilo olijven oogstten, werden alle olijven geperst tot overheerlijke en pure olijfolie bij een lokale olijfpers, die door een familie gerund wordt. 

Waarom is is het een olijfolie 'For A Better Future'?

Onze allereerste olijfolie smaakt niet alleen naar pure olijven zoals het hoort, maar de winst wordt gebruikt om ons regeneratieve boslandbouw project te beginnen (Bekijk hier het korte filmpje van het project als je die nog niet gezien hebt). Met 'traditionele' technieken willen wij het proces van verwoestijning en klimaat verandering tegenwerken, biodiversiteit verbeteren en een voorbeeld zijn voor lokale & internationale boeren om onderdeel te zijn van de transformatie. 

Onze olijfolie is niet alleen geweldig voor je smaak pupillen & je gezondheid, het draagt ook bij aan het klimaat met een bijdrage vanaf € 10,00!

 

Hoe wordt jouw bijdrage gebruikt? 

 

Na het verzekeren van het land, is het nu tijd om een ontwerp te maken voor de boslandbouw boerderij. Ons doel is om de natuur na te bootsen met een bosachtige omgeving waar we voedsel in produceren, met een hoge varieteit in diversiteit van gewassen. Door samen te werken met een expert en een team van vrijwilligers willen we een holistic ontwerp van wat we willen verbouwen, waar en hoe we de boerderij moeten ontwerpen om optimaal gebruik te maken van het kleine beetje regenwater wat er valt om de bodem te verbeteren. Dit zal leiden tot een koolstofnegatieve en veerkrachtige boerderij, wat zorgt voor heerlijk eten & een centrale plek om te leren en verbinding maken met de natuur en de mede mens.

Anchor 1
bottom of page